Menu

De levertijd bedraagt op het moment ongeveer 4 werkdagen

Zelf speltbrood bakken

Speltgraan is een oud tarweras. Doordat spelt tijdens het groeiproces minder kwetsbaar is voor ziektes en schimmels hoeven er minder bestrijdingsmiddelen gebruikt te worden door de teler.

In tegenstelling tot het veel gebruikte tarwe, is speltgraan (nog) niet veredeld voor een hoge opbrengst per hectare en zijn oorspronkelijke eigenschappen (zoals een hoog eiwit gehalte) behouden gebleven.

In de media en op diverse fora worden nog veel andere gezondheidskenmerken toegedicht aan spelt. Zo zou het een betere verhouding tussen koolhydraten en vetten bevatten, helpt het de cholesterolspiegel te verlagen, levert het gemakkelijk te verbruiken energie, bevordert het de spijsvertering, zorgt het voor een betere verdeling van de warmte door het lichaam en bevat het meer B-vitamines dan tarwe.

Wij vinden het belangrijk om u erop te wijzen dat deze claims veelal niet wetenschappelijk onderbouwd zijn. Wat we wel zeker weten is dat onze spelt evenals de tarwe ambachtelijk wordt bereid op onze molenstenen en dat dit heerlijke broden, koeken of cakes opleverd!

Het speltgraan wat wij malen en verwerken wordt geteeld door kleinschalige boeren in Belgisch Wallonië en het gaat hier om het Speltras Cosmos.

Wij hebben inmiddels een assortiment aan speltproducten variërend van het pure speltmeel, speltbloem, speltbroodmixen, speltcake-, speltpannenkoek-, eierkoek en appeltaartmix.