De lekkerste Zeeuwse kerststol bak je zelf!

Verras die ander en overtref u zelf!

Het kerstfeest krijgt een extra feestelijk tintje als u zelf uw Kerststol bakt. Verras uw familie en vrienden en serveer bij de koffie of thee deze zelfgemaakte Zeeuwse Kerststol. Het is niet alleen veel lekkerder, het geeft ook veel voldoening. Al bakkend komt u zo al in de sfeer van een smaakvolle kerst!

Zelf een Kerststol maken is niet moeilijk met de echte Zeeuwse Kerststolmix van Brasser's Korenmolen. Deze ambachtelijke mix is gemaakt van Zeeuwse tarwebloem en bevat naast 150 gram amandelspijs een royale mix van walnoten, hazelnoten, krenten en rozijnen. Nu hoeft u alleen nog maar water/melk, boter en 1 ei toe te voegen en het bakfeest kan beginnen!

Bekijk het complete recept voor de Zeeuwse Knopstol hieronder

Volg de volgende stappen voor het maken van typisch Zeeuwse knopstol!

  • bereidt het deeg op normale wijze (goed kneden en laten rijzen)
  • verdeel het deeg in 2 gelijke delen
  • rol de delen uit tot 2 ronde lappen ter grootte van de Zeeuwse bakvorm
  • leg 1 deel deeg in de bakvorm en druk deze goed aan
  • rol de amandelspijs uit tussen vershoudfolie tot een ronde plak
  • leg deze op het deeg in de bakvorm, ongeveer 1 cm van de rand
  • de spijs vervolgens afdekken met het 2de deel deeg
  • eventueel bestrooien met amandelschaafsel
  • vervolgens afbakken volgens etiket
Benodigdheden Zeeuwse Knopstol!